Anpassade storsäckar

Våra anpassade storsäckar tillverkas enligt dina önskemål. Då är det du som tar beslut om storsäckens struktur, storlek, färg, lyftöglor osv. Tillsammans med dig utformar vi en storsäck som helt motsvarar dina behov och uppfyller dina krav. Har du redan en storsäck du är nöjd med, så kunde vi antingen erbjuda en likadan säck eller i samarbete med dig vidareutveckla den för att den skulle bättre motsvara dina behov. Du får en gratis provsäck från oss för godkännandet före själva säcksproduktion. Våra säckar genomgår en strikt kvalitetskontroll: de testas av fabrikens eget och av ett externt laboratorium för att de uppfyller de krav som har ställts på dem. I anpassade storsäckar är minsta orderkvantitet endast 100 stycken. Vid behov kan alla våra storsäckar tillverkas som livsmedelsklassade.

  • ✓ Vi kan erbjuda exakt likvärdiga säckar som du använder nu eller vi kan tillsammans tillverka en helt ny säck som motsvarar bättre krav, som kan ha förändrats över tiden.
  • ✓ Minsta orderkvantiteteten av en kundanpassad säck är bara 100 st.
  • ✓ Vi kan erbjuda flexibla leveranser till kunden (exempelvis månatliga, varannan månad osv.) och på detta sätt minskar vi kundens behov av att binda upp kapital för lagring.
  • ✓ Vi kan tillverka en provbatch för att testa hos kunden.

• Material: Laminerad eller ej laminerad vävt PP tyg, rundvävt eller planvävt. Materialvikten anpassas enligt krävt kapacitet eller användningsområde.
• Innersäck (=liner): Storsäckarna kan förses med en innersäck. Innersäcken kan fästas på insidan av en yttersäck och förblåsas vid behov. Flera alternativ i form och tjocklek.
• SWL/maximumlast: Från 200 kg till 2000 kg.
• SF/säkerhetsfaktor: 5:1, 6:1 och UN-godkänd.
• Trycket: Från en till fyra sidor med max. 4 färger
• Dokumentficka: Storlek, läge och typ enligt kundens behov.
• Lyftöglor: Längd och tjockhet enligt kundens behov. Öglorna kan vara sydda i hörnorna eller över hörnet (cross-corner).
• Stygn: Sömmens stygntyp har en väsentlig påverkan på säckens hållbarhet och täthet.

Vi erbjuder också flera strukturella lösningar till säckens topp, botten och väv.

1- och 2-punkt storsäckar
En storsäck med en eller två lyftöglor kan tillverkas av planvävt eller rundvävt material med eller utan laminering. De är lätta att hantera även bara av en person. Dessa säckar är ofta en förmånligare lösning i jämförelse med säcken med 4 lyftöglor. I synnerhet gäller detta med säcken som har en stjärnformade botten, då bottnen är utformad av densamma delen av materialet som säckens själva kropp. För att få en storsäck fuktisolerad kan man använda en innersäck som är lös eller fästad i yttre säckens lyftöglor.

avoin-2lenkkitäyttöputki-1-2lenkkiatäyttöputki-1-2lenkkia2kaulus-1ja2-lenkkia

öppen

fyllningsstos (sytt i lyftöglorna)fyllningsstos (på botten)

krage

1lenkki

tasapohjapoistoputkiconicaltahtipohjapoistoputki-suojapoistoputki, läppä

plan botten

tömningsstoskonisk botten, tömningsstosstjärn bottentömningsstos med skydd

tömningsstos, ventil

4 – punkt storsäckar
En storsäck med fyra lyftöglor kan tillverkas med eller utan laminering. För att få en storsäck fuktisolerad kan man använda en lös innersäck eller en innersäck som är sydd eller limmad i yttre säcken. Sömmarna kan också dammtätas.

täyttöputkikaulustäyttöputki ja läppä

öppen

fyllningsstoskrage

ventil och fyllningsstos

4-lenkkinen-suursakki

tasapohjapoistoputkiconicalpoistokauluspoistoputki-suojapoistoputki, läppä

plan botten

tömningsstoskonisk botten, tömningsstoskragetömningsstos med skydd

tömningsstos, ventil

Lösningar

 Q_bag pyöreäkudos zig-zag d-lenkitfarmi
Q-bag
Inre förstärkningar i säcken hjälper en storsäck att hålla sin form vid fyllningen dvs. säcken rundas inte. Då tar storsäck mindre utrymme vid transportering och för sin del minskar fraktavgifter i jämförelse med vanliga storsäckar.
Rundvävda
Speciellt i rundvävda storsäckar är det typiskt att lyftöglorna är sydda över hörnen.
Till tunga belastningar
Storsäckens lyftöglor kan ha förlängningar som går under säcken och befrämjar säcken att hålla större vikter.
D-punkt
D-lyftöglor från hörn till hörn lättar storsäckens behandling.
Ventilerade
Storsäckarna kan tillverkas också av ventilerat material.

Utöver de ovannämnda typerna av storsäckar erbjuder vi också andra alternativ, t.ex. antistatiska-, ESD- och filtrerande storsäckar. Fråga mera!